Aplikacija za pomoć osobama sa invaliditetom

|   Infotehno
Aplikacija "Help hendikep" koja mapira lokacije koje su pristupačne za osobe sa invaliditetom predstavljena je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS).
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Autor aplikacije Miloš Resanović kazao je da ga je podatak da u Srbiji živi 700.000 osoba sa invaliditetom motivisao da napravi aplikaciju koja će im pomoći.

Na njega je naročito uticala informacija da 58 odsto njih ima poteškoće sa kretanjem, a da se svakodnevno suočavaju sa teškoćama sa pristupačnošću.

Resanović je objasnio da je za određene lokacije potrebno čak 40 minuta da se pronađe adresa i podaci o tome da li je objekat pristupačan.

Prema njegovim rečima, aplikacija je zapravo mapa pristupačnih lokacija, koja nema ograničen broj lokacija koje se mogu dodati.

Lokacije mogu da se pretražuju po nazivu, gradu i kategoriji lokacije, a korisnici mogu da ostave komentar o svom iskustvu o toj lokaciji.

Svi negativni komentari se šalju administratoru koji će to proveriti, rekao je Resanović i ukazao na to da će aplikacija, osim za osobe sa invaliditetom, biti korisna i za preduzeća, jer time što će biti na mapi dobijaju izvesnu vrstu dodatne reklame.

Direktor Centra PKS za digitalnu transformaciju Predrag Nikolić rekao je da aplikacija na veoma jednostavan način nudi instant vrednost.

Predstavnica zaštitnika građana Olja Jovičić rekla je da će ta aplikacija biti na korist svih građana, a naročito osoba sa invaliditetom.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar