AppStore dobio verziju na srpskom jeziku

|   Infotehno
Informacija da je AppStore upravo dobio verziju na srpskom jeziku predstavlja dobru vest za sve MTS korisnike koji poseduju uređaje kompanije Apple, saopštio je Telekom Srbija.

 

Izvor: FoNet

Proširenjem mreže ove digitalne prodavnice za distribuciju aplikacija Srbija je dobila i sopstvenu lokalizovanu platformu, tako da će dosadašnji korisnici, ukoliko to žele, imati mogućnost da svoj postojeći Apple ID nalog prenesu na AppStore Srbija.

Kako se ističe u saopštenju, pored mogućnosti registracije i odabira srpskog jezika, unapređena verzija servisa će domaćim ljubiteljima Apple proizvoda obezbediti i posebne pogodnosti u sklopu AppStore.

Jedna od njih je popularna aplikacija Apple Music sa katalogom od čak 60 miliona pesama, koja će prvih šest meseci biti besplatna za korišćenje. Pored toga, lokalizovana verzija prodavnice doprineće i unapređenom iskustvu korišćenja servisa iCloud i Podcast.

Lokalizovanje AppStora posebno je značajno za programere koji razvijaju aplikacije za ovu prodavnicu, pošto će jednostavnije moći da pristupaju svetskom tržištu, kao i da ponude aplikacije specijalizovane za domaće tržište.

Razvoj aplikacija za Apple proizvode predstavlja oblast od velikog potencijala za domaće profesionalce iz IT industrije pošto je, prema podacima te kompanije, programerima širom sveta prodaja aplikacija do sada donela zaradu veću od 150 milijardi dolara, navodi se u saopštenju.