"Ariston" otvara fabriku u Svilajncu

|   Info
Italijanska fabrika će u Svilajncu proizvoditi grejače za sve brendove bele tehnike. Početak rada se očekuje sledeće godine, kada će biti primljeno više od 100 radnika
Foto: TV Kopernikus

 

Posle više od godinu dana ispitivanja tržišta u Srbiji, svetski brend „Ariston“ odlučio je da novu fabriku izgradi u Svilajncu. Fabrika će proizvoditi grejače za belu tehniku, a posao će se obavljati u hali od 4.000 kvadratnih metara u industrijskoj zoni „Veliko polje“. Prema rečima predsednika opštine Svilajnac, Predraga Milanovića, „Ariston“ će u Svilajncu zaposliti više od 100 radnika:

-Očekujem da izvoz bude blizu 30 miliona dolara i mogu da kažem da će iz Svilajnca grejač ići za sve robne marke, ne samo za Ariston, već i za Gorenje, Boš i ostale svetske brendove. Mi u Svilancu smo ponosni na ovaj veliki projekat. U konkurenciji je bilo desetine gradova, ali Svilajnac je uspeo da se izbori –rekao je predsednik opštine.

Milanović je dodao i da će ovaj italijanski brend doneti opremu u Svilajnac do kraja godine, a da će početkom sledeće započeti proizvodnju. S obzirom na složenost posla, radnici će najpre morati da prođu obuku u Italiji.  

Dušan Miletić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar