Asadova vojska spremna za ofanzivu u Idlibu, čeka naređenje da krene u napad.

|   Info
Vojska sirijskog predsednika Bašara al Asada priprema se za ofanzivu protiv terorista u sirijskoj pokrajini Idlib, izjavio je član sirijskog parlamenta Omer Osi.

Iyvor: Srna, Blic

On je rekao turskoj redakciji "Sputnjika" da su provladine snage, zajedno sa opremom, iz Damaska, Alepa i Hame poslate u Idlib i da čekaju naređenja da započnu ofanzivu.

- Sirijske oružane snage odlučne su da oslobode Idlib od terorista i sigurni smo da će se to dogoditi u bliskoj budućnosti - istakao je Osi.

Vlasti u Damasku ranije su najavile veliku vojnu operaciju sa ciljem oslobađanja Idliba, koji predstavlja poslednje uporište terorista u Siriji.

Predsednik SAD Donald Tramp napisaao je na "Tviteru" u ponedeljak, 3. septembra, da Asad ne sme nepromišljeno da izvrši napad na Idlib i da će Rusi i Iranci napraviti veliku grešku ukoliko budu učestvovali u toj "ljudskoj tragediji".

Moskva vidi Idlib kao leglo terorizma, koje podriva pokušaje da se situacija vrati na put političke i diplomatske regulative.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se ofanziva u Idlibu može pretvoriti samo u masakr.

Državni sekretar SAD Majkl Pompeo i turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu ranije su se tokom telefonskog razgovora saglasili da bi napredovanje sirijske vojske u Idlibu bilo "neprihvatljivo".

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar