Austrijska državna televizija o Srbiji kao raju za vakcine

|   Info
Austrijska državna televizija (ORF) emitovaće večaras reportažu o Srbiji kao zemlji koja je raj za vakcine, uz primer nekoliko Austrijanaca koji su uspeli da zakažu termin za vakcinaciju u Beogradu.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, ORF

"Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi, u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv korone. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, više od 800.000 i drugu dozu", navodi se u reportaži austrijske državne televizije.

"Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja članica EU, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i uspešnija od EU. Beograd se oslanjao na širok spekatar vakcina, dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu slobodno izabrati kao na meniju", navodi ORF.
 
"Čak i stranci, koji nemaju prebivalište u Srbiji, mogu online da se prijave za vakcinaciju i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za vakcinaciju", ukazuje TV koja prati u svojoj reportaži jednu ženu od Beča do Beograda radi vakcinacije.