Austrijski predsednik stiže u Beograd

|   Info
Austrije Aleksander van der Belen doputovaće danas u dvodnevnu, zvaničnu posetu Srbiji.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: Tanjug

Posetu Beogradu započeće razgovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a kako je najavljeno u Beču, u centru političkih razgovora u Beogradu biće bilateralni politički i ekonomski odnosi, evropska perspektiva Srbije, ali i dijalog Beograda i Prištine.

Kad je reč o dolasku austrijskog predsednika, biće to treći susret Vučića i Van der Belena u 2018. godini, što svedoči o intenzivnom političkom dijalogu Srbije i Austrije.

Prema nezvaničnim informacijama Tanjuga, Srbiju bi vrlo brzo posle predsednika Austrije mogao da poseti i kancelar Sebastijan Kurc.

Prema najavi iz kabineta predsednika Austrije, predviđeni su prvo razgovori dvojice predsednika u četiri oka, a potom će biti nastavljeni u prisustvu delegacija, nakon čega će se predsednici dve države obratiti medijima. Šef austrijske države razgovaraće, potom, sa premijerkom Anom Brnabić.

U večernjim satima austrijska ambasada prirediće prijem povodom predstojećeg Dana državnosti Austrije (26.oktobra), kojem će, kako je najavljeno, prisustvovati dva predsednika.

Na kraju prvog dana posete predsednik Vučić za svog austrijskog kolegu i njegovu suprugu Doris Šmidbauer prirediće zvaničnu večeru. Sutra, u četvrtak, predsednik Austrije i Srbije otvoriće Beogradski bezbednosni forum.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar