Besplatna edukacija za teže zapošljiva lica

|   Info
Društvo za razvoj dece i mladih “Otvoreni klub” u Niša u saradnji sa Društvom za razvoj i kreativnost iz Aleksinca realizuje projekat pod nazivom “Paket podrške zapošljavanju”. Cilj projekta je da se pruži pomoć teže zapošljivim licima kako bi unapredila svoja znanja i veštine za aktivno traženje posla, te na taj način postala konkurentnija na tržištu rada. U pitanju su obuke za zanimanja zidar, moler, keramičar, tesar, kuvar, konobar, krojač i ženski i muški frizer, koje su besplatne.

Kako bi se smanjila nezaposlenost kod teže zapošljivih lica “Otvoreni klub” u Niša pomaže nezaposlenim osobama da usvoje veštine i znanja potrebna za aktivno traženje posla, da odrede svoje profesionalne ciljeve i povećaju motivaciju. U Klubu oni razmenjuju iskustva, unapređuju komunikacijske veštine i uče kako da konkurišu za posao i predstave se poslodavcu. U okviru projekta, 60 korisnika dobiće besplatnu edukaciju i prekvalifikaciju.
Ukupan broj korisnika je 60, od čega je 40 predviđeno za grad Niš a što se tiče Aleksinca predviđeno je učešće 20 korisnika. Prijave su u toku, tako da svi zaniteresovani mogu da se prijave u prostorijama “Otvoreni klub”, u ulici Trg Učitelj Tase broj 2, preko puta OŠ Učitelj Tasa, svakog radnog dana od 12 do 15 sati.
Majka dvoje dece, koja kaže da je godinama unazad u potrazi za poslom, prijavila se na konkursu za projekat “Paket podrške zapošljavanju”.
Želim da konkurišem za ono što sam i završila, za poljoprivrednog tehničara, jer sam dugi niz godina bez posla, i ovo mi je zaista neophodno.
Projekat “Paket podrške zapošljavanju” finansira EU uz sufinansiranje Vlade Republike Srbije, Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva finansija.