Besplatni digitalni udžbenici

|   Info
Izdavačke kuće Klett, Novi Logos i Freska odazvale su se pozivu Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i omogućile besplatne digitalne sadržaje za oko 16.000 učenika prvih razreda gimnazija i više od 2.000 nastavnika.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Kako se ističe u saopštenju, svi digitalni udžbenici za gimnazije dobili su odobrenje Zavoda za unapređivanje i odobravanje udžbenika.

Izdavačke kuće Klett, Novi Logos i Freska su pripremile digitalne udžbenike za srpski jezik i književnost, matematiku, računarstvo i informatiku, biologiju, hemiju, fiziku, geografiju i istoriju.

Multimedijalni, interaktivni digitalni sadržaji upotpunjuju štampane udžbenike, olakšavaju učenje, omogućavaju brz pristup željenim informacijama i unapređuju kvalitet obrazovnog procesa.

Prema saopštenju, ovi sadržaji bliski su mladim generacijama i zajedno sa štampanim izdanjima čine savršen spoj, a primenom kombinovanog modela nastave postižu se još bolji rezultati.

Nastavni sadržaji mogu da se prilagode različitim potrebama učenika i različitim stilovima učenja. Dostupni su na svim vrstama uređaja (računar, tablet, telefon), funkcionišu na svim operativnim sistemima i internet pregledačima, što ih čini izuzetno lako dostupnim u svakoj prilici.

Digitalni udžbenici za prvi razred gimnazije nalaze se na linku https://www.euci.rs/.