Besplatni preventivni pregledi u vojnim bolnicama

|   Info
Na inicijativu Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane danas se organizuju specijalistički preventivni pregledi za sve građane u Vojno-medicinskom centru Karaburma, Vojnoj bolnici Novi Sad i Vojnoj bolnici Niš.

 Izvor: RTS

U niškoj Vojnoj bolnici je veliko interesovanje građana za preventivne preglede, ali nema gužve jer je građanima prošle nedelje omogućeno zakazivanje pregleda.

Upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Jovica Stanojković kaže za RTS da je Vojna bolnica ponovo otvorila vrata za besplatne specijalističke preglede, a povodom Dana sanitetske službe Vojske Srbije.

"Zbog velikog interesovanja mi smo otvorili vrata i kabinete sedam specijalističkih i subspecijalističkih ordinacija, a najveće interesovanje je za pregled kardiologa, gastroenterologa, endokronologa, neurologa, hirurga, urologa, očnog lekara i ORL specijaliste", naveo je Stanojković.

Ukazao je da je zakazano 160 pacijenata, ali da je siguran da će zbog velikog interesovanja taj broj biti premašen.

"Ovo su preventivni specijalistički pregledi, ukoliko se postavi indikacija i ukoliko se otkrije neko patološko stanje i postavi indikacija za dopunskim ispitivanjem, mi smo stavili u službu i laboratorijske usluge i sve druge invazivne i neinvazivne dijagnostičke procedure koje radimo u Vojnoj bolnici", zaključio je Stanojković.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar