Bez promene stava prema Venecueli

|   Info
U trenutku kada ni Ujedinjene nacije ni Evropska unija nisu usvojili jedinstven stav o krizi u Venecueli, najmanje što možemo je da ne menjamo svoju poziciju prema toj prijateljskoj zemlji, izjavio je za Novosti ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, reagujući na navode lidera LSV Nenada Čanka.
Foto: Fonet

 

Izvor: FoNet

Negativno sopstveno iskustvo iz bliske prošlosti obavezuje nas da se ne mešamo u unutrašnje stvari suverenih država. To Čanak svakako ne razume, jer je svojevremeno išao u Kataloniju da podrži referendum o otcepljenju od Španije koja nam je takođe prijatelj, istakao je Dačić.

Čanak je prethodno postavio pitanje ministru spoljnih poslova i premijerki Ani Brnabić - da li je Dačićeva izjava da "Srbija ne razmatra promenu pozicije prema Venecueli" njegov lični stav ili predstavlja stav Vlade.

S obzirom na to da se Vlada Srbije i dalje izjašnjava kao proevropski orijentisana, ovaj koncept podrške, kako mnogi tvrde uzurpatoru Maduru, ne uklapa se u stav većine evropskih zemalja. Evropske zemlje su tražile od Madura da raspiše izbore koji će odlučiti ko će na legitiman i legalan način dobiti priliku da bude predsednik Venecuele, naveo je Čanak, i upitao da li je Dačićeva izjava još jedan od slučajeva u kom Srbija podržava stav Rusije, a ne EU.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar