Bitadze prešao na viši nivo, sledi NBA karijera

|   Sport
Gruzijski reprezentativac je postao šesti igrač Mege u istoriji koji je direktno otišao u NBA ligu, počevši od Nikole Jokića 2015. godine,
Foto: ABA liga

Goga Bitadze će od naredne sezone zaigrati u NBA ligi. Bivši centar Mega Bemaksa i zvanično je novi igrač Indijana Pejsersa, sa kojima je potpisao četvorogodišnji ugovor. 

20-godišnji košarkaš je protekle sezone doživeo potpunu igračku afirmaciju. ove godine je izabran za MVP-a ABA lige, kao i Superlige gde je za 21 minut u proseku na terenu beležio 19.7 poena, 7.8 skokova, 2.2 blokade uz indeks korisnosti 25.7. U toku nedavno završene sezone je bio pozajmljen ekipi Budućnosti do kraja ABA lige, a igrajući Evroligu za podgorički tim je proglašen za “Zvezdu u usponu“ takmičenja. 

Potom je usledio NBA draft na kome su Pejsersi  izabrali Bitadzea kao 18. pika, čime je postao najbolje plasirani pik u istoriji Mege. Inače, srpski klub je pohvalio da je gruzijski reprezentativac postao šesti igrač Mege u istoriji koji je direktno otišao u NBA ligu, počevši od Nikole Jokića 2015. godine, preko Timotija Luvavua, Ivice Zupca, Radeta Zagorca i Adama Mokoke.