Bogat kulturno-zabavni program u izletištu "Potok" u Jagodini

|   Život
U subotu odigrana predstava "Vuk i tri praseta" pozorišta "Teatrić" iz Beograda, dok je u nedelju održana velika narodna igranka uz nastupe pevača Darka Filipovića i harmonikaša Bojana Nešića sa orkestrom
Foto: TV Kopernikus

 

Manifestacija „Jagodinsko kulturno leto“ svake godine privlači sve veći broj ljudi. Zahvaljujući kvalitetnom programu za sve generacije, „Potok“ je svakog vikenda sve krcatiji, na opšte zadovoljstvo organizatora koji se uvek potrude da svaki posetilac uživa u programu koji je priređen. U subotu je izvedena predstava „Vuk i tri praseta“ pozorišta „Teatrić“ iz Beograda, dok je u subotu organizovana velika narodna igranka uz orkestar harmonikaša Bojana Nešića i nastup pevača Darka Filipovića.

Na Letnjoj sceni izletišta Potok u Jagodini u subotu je prikazana dečija predstava ,,Vuk i tri praseta“ pozorišta Teatrić iz Beograda. Glumica i reditelj predstave Sandra Janković je izjavila da svi dobro znaju ovu priču ali da je ova predstava malo izmenjena  jer su ubačeni neki delovi „Crvenkape“.

-Želeli smo da deca  zavole pozorište, da učestvuju u predstavi a sve u cilju da putem predstave nešto nauče. Poruka predstave je da deca treba da budu vredna, da ne spavaju po ceo dan, treba da slušaju roditelje i govore istinu jer u suprotnom mogu da upadnu u razne probleme o čemu govori predstava – rekla je Sandra Janković.

Pozorište Teatrić svakog leta gostuje u Jagodini. Glumci se uvek vesele dolasku jer, kako kažu, Jagodina ima divnu publiku.

-Mi mnogo putujemo i sarađujemo sa dosta opština, predškolskih ustanova i kulturnih centara i retko gde je ovako. U Jagodini se dosta ulaže u kulturu, ovde ima puno koncerata, predstava i dešavanja i to sve je besplatno i dostupno svima. To je za svaku pohvalu. Mi u drugim mestima gde gostujemo navodimo Jagodinu kao primer dobre prakse – naglasila je Sandra Janković.

Predstava je privukla veliki broj dece, njihovih roditelja, baka i deka. Mnogi od njih redovno dolaze na predstave koje se prikazuju u okviru Jagodinskog kulturnog leta. Među posetiocima, osim Jagodinaca, bilo je i turista koji su nakon kupanja i sunčanja u Akva parku i posete Zoološkom vrtu i Muzeju voštanih figura, dan završili uz zanimljivu predstavu na Letnjoj sceni izletišta Potok.

Već naredne večeri, priređena je prava zabava. Nedeljom u izletištu „Potok“ tradicionalno se održava velika narodna igranka, a protekle nedelje za dobru atmosferu potrudili su se pevač Darko Filipović i orkestar harmonikaša Bojana Nešića. Da im je zadovoljstvo zbog zajedničkog nastupa,  potvrdili su nam i sami izvođači:

-Osećaj je predivan. Nisam ovde prvi put i puno mi je srce što je došlo ovoliko naroda da me sluša. Mislim da u Srbiji ne postoji lepši ambijent. Svaka čast onome ko je ovo projektovao –rekao je Filipović.

Harmonikaš Bojan Nešić ne nastupa prvi put na Letnjoj sceni izletišta „Potok“. Štaviše, prema njegovim rečima, on se tu oseća kao domaćin:

-Dosta sviram svugde u Srbiji i ovo nema nigde. Ovo je pravi ambijent i posebno mi je zadovoljstvo što nastupam ovde pred brojnom publikom –rekao je Nešić.

Program je počeo „Moravcem“, da bi se kasnije nastavio nastupom poznatog pevača, posle kog je usledila velika narodna igranka, kojoj se priključio veliki broj ljudi. Prisutni su uživali u svakoj otpevanoj pesmi, a kolo su odigrali sa posebnim zadovoljstvom, tako da je u „Potoku“ te večeri vladala prava pozitivna i opuštena atmosfera.

Već ovog vikenda, za publiku je priređen šarenolik program. U subotu, 18. avgusta održaće se dve manifestacije: u 18 časova, odigraće se predstava pozorišta „Ara“ iz Beograda, dok će se od 21 čas održati koncert grupe „Garavi sokak“. Već u nedelju, na istom mestu od 21 sat, nastupiće pevač Stefan Petrušić uz pratnju orkestra Joce Strižanca. Za organizaciju događaja, pobrinuo se Kulturni centar „Svetozar Marković“, dok je pokrovitelj manifestacije Skupština grada Jagodine. Ulaz za sva dešavanja na Letnjoj sceni tradicionalno je besplatan.
 

Dušan Miletić / Jelena Lukić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar