''Borba nije bila uzaludna'', izjavio je Igor Jurić, osnivač Fondacije ''Tijana Jurić'' u emisiji ''Glasno i jasno'' autorke Snežane Đorđević

|   Info
Dve godine je vodio upornu bitku da se uvede doživotni zakon za ubice dece. Igor Jurić uspeo je da uz potpise građana utiče na formiranje radne grupe za izmenu i dopunu krivičnog zakonika koju je osnovalo ministartsvo pravde kako bi se preispitale sankcije za određena krivična dela.

U narednih mesec dana biće izrađen nacrt izmena i dopuna Krivičnog zakonika kako bi se nastavilo s procedurom usvajanja zakonskih mera.

Radna grupa za izmenu i dopunu Krivičnog zakonika, koju je Ministratsvo pravde osnvalo krajem prethodne godine, radiće na prispitivanju sankcija za određena krivična dela, na definisanju doživotne kazne zatvora, ali i na određivanju novih mera za višestruke povratnike, odnosno lica koja ponavljaju krivična dela. Članovi ove radne grupe biće predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova, zdravlja i pravde, ali i Fondacije ‘’Tijana Jurić’’ i Autonomnog ženskog centra.

Igor Jurić, osnivač Fondacije ‘’Tijana Jurić’’, koja je u okviru narodne inicijative sakupila gotovo 160.000 potpisa građana za izmenu Krivičnog zakonika i predložila uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene, rekao je Jurić u emisiji ‘’Glasno i jasno’’.

Jurić kaže da se nada da će predlog, kada stigne u parlament, ujediniti vlast i opoziciju i da će stvar, za koju se fondacija bori već dve godine, biti okončana.  

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar