Brnabić: Odnosi Srbije sa nemačkom pokrajinom Hesen su na visokom nivou

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu s ministarkom za evropske i savezne poslove nemačke pokrajine Hesen Lucijom Putrih, saopšteno je iz premijerkinog kabineta.
Foto: FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi, Brnabić je naglasila da su odnosi Srbije s pokrajinom Hesen na visokom nivou i da posebno ceni značajnu privrednu razmenu dve strane.

Ona je podsetila i da Hesen spada u vodeće ekonomske partnere Srbije među nemačkim pokrajinama.

Kao veliki podsticaj međusobnoj saradnji, premijerka Brnabić istakla Zajedničku izjavu o namerama za saradnju pokrajinskih vlada Vojvodine i Hesena, potpisanu 2019. godine. Kao buduća članica EU, Srbija prepoznaje veliki značaj saradnje sa evropskim regionima, dodala je Brnabić.

Premijarka je ujedno podvukla značaj Savezne Republike Nemačke kao izuzetno važnog  privrednog i političkog partnera Srbije, ističući tom prilikom da pored nastavka investicione saradnje, naročito u visoko-tehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje saradnje u ostalim oblastima – farmaciji, energetici, auto industriji, kao i saradnji u oblasti nauke i obrazovanja.

Ministarka Putrih je izrazila opredeljenje pokrajine Hesen da nastavi da produbljuje odnose sa Srbijom i AP Vojvodinom, kao i da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, poslanici u parlamentu Hesena iz poslaničkih grupa CDU, LDP i AFD, kao i predstavnici Ministarstva ekologije Hesena i preduzeća Hessen Trade and Investment.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar