Brnabić: Prelazak na onlajn nastavu je krajnja mera

|   Info
Mislim da je potpuni prelazak na onlajn nastavu loše rešenje, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić za RTS uoči sastanka Tima za škole, i rekla da se ulazi u treću godinu trajanja pandemije, da su kompromitovani znanje i radne navike đaka i da je iz socioloških razloga važno da fizički idu u škole.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, RTS

Osvrćući se na rast broja zaraženih kovidom u Srbiji i svetu, Brnabić se složila da su "brojevi dramatični" i da su "eksplodirali".

"Na nedeljnom nivou pratimo kako se ti brojevi kreću u celoj Evropi, i vidimo da Srbija nije ni u prvih 10 po broju zaraženih na 100.000 stavnovnika", ukazala je premijerka.

Ocenila je da je u našem slučaju dobro to što na raspolaganju imamo "apsulutno sve lekove, najnovije, najinovativnije i najskuplje", kao i da imamo fenomenalne lekare, kojima je zahvalila na svemu što čine.

"Danas će se sastati Tim za škole. Mislim da je prelazak na onlajn nastavu loše rešenje: mi smo prvi slučaj kovida u Srbiji zabeležili 6. marta 2020.godine - to je već treća godina kovida, kompromitovani su i znanje i radne navike dece", rekla je premijerka, koja veruje da oni iz sociološki, društvenih razloga treba da idu u školu.

"Mislim da moramo da damo sve od sebe da sprovodimo makar kombinovanu nastavu, a za mlađe osnovce je od ključnog zančaja da idu u školu, da se druže. Prelazak na onlajn nastavu je last resort (krajnja mera) i poslednje što treba uraditi", ocenila je Brnabić.