Brnabić: Prioritet spoljne politike Srbije je članstvo u EU

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, u razgovoru sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Bundestaga Mihaelom Rotom, da je prioritet spoljne politike Srbije članstvo u Evropskoj uniji (EU), što podrazumeva i nastavak sprovođenja reformi, u prvom redu zbog boljeg i kvalitetnijeg života građana Srbije.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet

Kao primer navela je ustavne reforme koje su usvojene prošle godine, što je pratilo usvajanje pravosudnih zakona u Narodnoj skupštini prošlog meseca, a što bi sve zajedno trebalo da doprinese nezavisnijem i efikasnijem pravosuđu, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je naglasila da partnerstvo dveju zemalja iz godine u godinu sve više napreduje, što potvrđuje i činjenica da je Nemačka najveći trgovinski partner Srbije.

Ona je rekla da je Nemačka vodeći partner i u razmeni usluga, pre svega u oblasti informacionih tehnologija.

Predsednica Vlade je istakla da je srpska ekonomija sve više okrenuta IT sektoru i da izuzetno cenimo činjenicu da velike nemačke kompanije u Srbiji otvaraju sve više svoje centre za istraživanje i razvoj.

Kao primer navela je firmu Kontinental, koja je u Novom Sadu otvorila i svoj razvojno-istraživački centar, što je od krucijalnog značaja za našu privredu.

Premijerka je naglasila da je priliv nemačkih stranih direktnih investicija značajan, imajući u vidu da kompanije iz te zemlje zapošljavaju približno 80.000 radnika u Srbiji.

Rot je poručio da Nemačka podržava priključenje Srbije i Zapadnog Balkana EU i ponovio da je na tom putu ključno sprovođenje reformi u svim oblastima društva.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar