Brnabić sa udruženjima

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić održala je danas radni sastanak sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja o dosadašnjim aktivnostima Radne grupe za izradu medijske strategije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Razgovaralo se i o radu vladine Koordinacione grupe za saradnju sa medijima i Tima za dijalog, koji čine predstavnici medijskih i novinarskih udruženja.

Foto: FoNet

Kako je saopšteno, predsednik Radne grupe za izradu medijske strategije, Dejan Stojanović predstavio je najvažnije aktivnosti ovog tela do sada.

Predstavnici medijskih i novinarskih udruženja saglasni su da je dosadašnji proces bio inkluzivan i u skladu sa planiranom dinamikom, ističe se u saopštenju.

U razgovoru o radu Koordinacione grupe i Tima za dijalog naznačeno je da je pokrenut veliki broj važnih pitanja i tema.

Iako postoje teme oko kojih ima neslaganja, ukazuje se u saopštenju, zaključeno je da je veoma važno što je dijalog započet i da će se razgovori nastaviti.

Formiranje Radne grupe za izradu medijske strategije i Koordinacionog tela za saradnju sa medijima dogovoreni su na ranijim sastancima sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, koje je inicirala premijerka Brnabić.

Današnjem sastanku prisustvovali su ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević i savetnica predsednice Vlade za medije i kopredsedavajuća Koordinacione grupe za saradnju sa medijima, Jelena Kovačević.

Pored predstavnika medijskih i novinarskih udruženja, sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS u Srbiji, ambasador Andrea Oricio, predstavnici Delegacije EU u Srbiji, ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar