Brnabić: Sigurna sam da je bilo planirano ubistvo predsednika Srbije

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sigurna da je bilo planirano ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a sve što se dešavalo u vezi sa prisluškivanjem Vučića i u slučaju afere Jovanjica nazvala pokušajem državnog udara.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Pink

"Slažem se i sa onim što je izjavio predsednik Izvršnog odbora (SNS) Darko Glišić, a to je da je planirana i fizička eliminacija predsednika Srbije. Ovo je samo bilo uvertira u sve to. Planirano je dugo i detaljno, napravljene su paralelne strukture u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i kampanja u tajkunskim medijima koju su, po dogovoru, prenosili i mediji u regionu", rekla je Ana Brnabić za TV Pink.

Ona je navela da je cilj tih medija bio da se Vučić dehumanizuje, da se od njega i njegove porodice napravi kriminalni klan, te bi u trenutku njegovog eventualnog fizičkog smaknuća rekli "šta je čudno, to je i zaslužio, on je bio mafijaš i političar samo za javnost".

"Ceo narativ je bio takav. Mislim da su hteli da ga ubiju i pre, tokom i posle otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti", rekla je Brnabić.