Brnabić: Srbija jedina poštuje prinicipe međunarodnog prava

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija jedina poštuje prinicipe međunarodnog prava, u čemu je usamljena u svetu, i jedina je zemlja za koju se ti principi ne menjaju od situacije do situacije, zbog čega se nalazi u teškoj, a nekad i mučnoj situaciji.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Brnabić je za TV Pink rekla i da se i sa Istoka i sa Zapada može videti licemerje u tumačenju međunarodnog prava, a Srbiji se spočitava kako nešto ne poštuje.

Prema njenoj oceni, vrhunac licemerja je zahtev za članstvo Kosova u Savetu Evrope.

Da se ne obazirem na kršenje Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, rekla je Brnabić, a zahtev za članstvo Kosova u Savet Evroe dolazi pošto su vlasti u Prištini ukinule sva ljudska prava Srbima na Kosovu i Metohiji i pravo na glas 3. aprila, a pre toga su zabranili održavanje referenduma.

Prijavljuju se u instituciji čiji je vrhunski cilj zaštita ljudskih prava, predočila je Brnabić, a sada će ih u tu organizaciju primiti ambasadori zemalja Kvinte koji su definisali da Kosovo krši sve principe ljudskih prava i demokratije time što nije omogućeno glasanje i 16. januara i 3. aprila.

Ničemu nije služilo to oštro saopštenje u medijima. Hajde sad da vidimo kako će i da li će podržati članstvo Kosova članice Kvinte, koje su članice SE, istakla je Brnabić.