Brnabić: Srbija uspela da održi privredni rast uprkos višestrukim krizama

|   Info
Premijerka Ana Brnabić izjavila je na Kopaonik biznis forumu da je Srbija uspela da održi privredni rast uprkos višestrukim krizama i izuzetno teškim okolnostima u svetu i navela da postoji konstantan rast od 2019. godine, osim 2020. zbog pandemije, kada je pad iznosio 0,9 odsto.
Foto: FoNet/Vlada Srbije/Peđa Vučković

 

Izvor: FoNet

Srbija je mogla i mnogo brže da se razvija, ali nam okolnosti u svetu nisu išle u prilog. Optimista sam za budućnost. Nema pauze u radu i već smo predstavili novi plan do 2027. godine, koji je veoma ambiciozan, kazala je Brnabić, navodi se na sajtu Vlade.

Prema njenoj oceni, država je dobro odgovorila na krize, pandemiju, sukob na istoku Evrope i na novi rat na Bliskom istoku.

U izuzetno teškim okolnostima smo na najbolji način vodili državnu ekonomiju i politiku, naglasila je premijerka i podsetila na to da smo u pandemiji bili jedna od 10 zemalja sveta u kojoj je rasla zaposlenost i koja je bila prvak sveta u rastu apsolutnog broja zaposlenih.

Sa izuzetkom 2020. godine, mi smo od 2012. imali stalni rast direktnih stranih investicija, navela je Brnabić.

Član predsedništva Saveza ekonomista Srbije Dragan Đuričin je u razgovoru sa premijerkom rekao da je, nažalost, pred nama krizni menadžment i podsetio na to da je Srbija imala rast od 6,5 odsto 2019. godine, sa stabilnim kursom, ali je tada usledila korona, a potom ukrajinska i druge krize.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar