Brnabić: Sutra očekujem prvi Nacrt medijske strategije

|   Info
Premijerka Ana Brnabić priredila je godišnji prijem povodom novogodišnjih i božićnih praznika za predstavnike medija.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Obraćajući se prisutnima, Ana Brnabić je rekla da se nada da će sutra na sastanku sa članovima radne grupe dobiti prvi Nacrt medijske strategije.

Istakla je da će 2019. godinu obeležiti javna rasprava o tom dokumentu, kao i izrada seta medijskih zakona.

"Ono što je najvažnije i zbog čega smo mi večeras ovde je izgradnja poverenja, jedan odnos koji može da bude drugačiji. Ja to pokazujem što imamo situaciju da primam raznorazne poklone i da budem otvorena za provokaciju i da to sve shvatam kao demokratski diskurs", rekla je Brnabić.

Prethodno joj je karikaturista Blica Marko Somborac poklonio majicu na kojoj je lik predsednika Srbije Aeksandra Vučića koji drži "ključeve istine koja je zaključana iza rešetaka".

Premijerka se tokom obraćanja našalila tim povodom, rekavši da bi bilo fer da joj je poklonio majicu sa njenim likom.

Napomenula je da je 2018. godinu obeležio težak rad, ali da su postignuti brojni rezultati poput otvaranja Narodnog muzeja, oživljavanja brenda IMT, strateško partnerstvo za RTB Bor koje će sačuvati 5.000 radnih mesta i koncesija za Aerodrom "Nikola Tesla", ukupne vrednosti 1,46 milijarde evra.

Posebno je istakla da je Srbija u 2018. godini postala punopravna članica CERN-a.

Kao najveći izazov za godinu koja je pred nama izdvojila je regionalnu stabilnost i odnose Beograda i Prištine, istakavši da se nada da će se dijslog nastaviti.

Navela je da sledeće godine slede i izmene Ustava, kao jedna od najznačajnijih stvari za Srbiju.