Brnabićeva na konferenciji Mogućnost ulaganja u brzorastućem regionu

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nastaviće danas posetu Londonu učešćem na konferenciji "Mogućnost ulaganja u brzorastućem regionu", u organizaciji britanskog "Fajnenšel tajmsa" i Komorskog investicionog foruma (KIF).
Foto: FoNet

 

Izvor: Tanjug

Na forumu učestvuju i predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti, premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RC) Majlinda Bregu i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, poslovne zajednice i drugi.

"Ovo je prvi put da zajedno sa FT, renomiranim medijem koji se bavi privrednim temama u Londonu organizujemo promociju regiona, kao investicione destinacije, ali i promociju uspešnih kompanija koje dolaze iz ovog regiona šest ekonomija, koju naša zajednička komora okuplja", objasnio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

Čadež je rekao da je najvažnije to što će na tom skupu biti prisutno više od 70 top menadžera, vlasnika najrenomiranijih fondova, finansijskih investitora koji žele da čuju i vide šta je to što region izdvaja od ostalih delova Evrope kada je u pitanju procena da možete za novac koji uložite sada zaradite više nego u bilo kom regionu narednih sedam godina, na šta ukazuju svetske banke I investitori.

"Želimo da predstavimo ovaj region kao region u kome možete da napravite dobar posao, ali I u kojem možete da se osećate sigurno kada investirate novac. Biće prisutno I mnogo kompanija koje su već investirale, a među njima, na primer jedan od glavnih direktora Simensa, koji će govoriti zašto se taj koncern odlučio za investicije u naš region", rekao je Čadež.

Ocenio je da je od velikog značaja sama činejnica da kompletnu organizaciju radimo sa FT-om, da je taj medij domaćin, da su njihovi urednici i njihov tim radili i na selekciji koje investitore dovesti, ko su najbolji ljudi za koje znamo da ne samo imaju potencijal da se razvijaju u regionu, već da žele da ulažu svoj novac, fondove koji žele da investiraju u neke nove zanimljive projekete.

Kako je najavljeno, Brnabić će na kraju posete na prestižnom Kraljevskom institutu za medunarodne poslove (Royal Institute of International Affairs, Chatham House) održati predavanje na temu "Srbija, Balkan i Evropska unija".

Brnabić je juče posle podne doputovala u London gde je najpre održala predavanje "Kako pobediti u Četvrtoj industrijskoj revoluciji" na renomiranoj Londonskoj školi biznisa.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar