Čekaće me Brisel

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ga Brisel dugo čekati, a ne da ga dugo neće videti, kako je to rekao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je napomenuo da je Beograd za dijalog, ali da se mora znati o čemu se priča.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da iz Srbije ne ide nikuda, ni on ni njegova deca, napominjući da iako ceni šefa Delegacije EU Sema Fabricija, Unija je reagovala na sramni falsifikat onoga što je on govorio u Kosovskoj Mitrovici o Slobodanu Miloševiću, a ne reaguju na izjave o ujedinjenju Kosova i Albanije.

Trudim se da ćutim i ne komentarišem sve što dolazi iz Prištine i sveta, ali postavljam pitanje šta bi bilo da je on nešto slično izgovorio za Banjaluku i RS, rekao je Vučić.

To govori o stalnoj zameni teza, licemerju, dvostrukim aršinima, rekao je Vučić i napomenuo da oni koji su stvarali nezavisno Kosovo nikad neće reći da su pogrešili.

Vučić je napomenio i da se krenulo u kampanju kada je konačno neko u Srbiji konačno skupio hrabrosti da kaže da nije se na Kosovu albansko, ali nije i sve srpsko, i da je spreman na kompromis.

Pošto ja vidim da ste zadovoljni rešenjem kosovskog problema, a ja nisam, vi ga rešavajte kako god vi mislite. Lično mi je važno da u istoriju uđe da smo jednom mogli da imamo nešto, ali ne, na moju i nesreću mog naroda, rekao je Vučić, koji je ukazao da je sve pokušao i da to neće biti njegova odgovornost.

Veoma sam usamljen u Srbiji, sam u regionu, relativno usamljen u svetu, svi hoće da kažu živelo nezavisno Kosovo. Hvala vama iz Srbije i Evrope, aj sad da naterate Srbe da to prihvate, a ja vam kažem neću i nema tog pritiska koji može da me natera, rekao je Vučić.

Nikad neću biti za to da Srbija bude ponižena, da prizna nezavisnos Kosovo, a da ništa ne dobije zauzvrat, taj film nećete gledati, predočio je on.

Vučić je rekao da je u Kini dobio podršku za očuvanje integriteta Srbije.

Najavljujući sednicu Glavnog odbora SNS, Vučić je rekao da će jedan deo njegovog obraćanja biti otvoren za medije, govoriće o Kosovu, ali i o tome da će 21. oktobra najaviti Skupštinu SNS u Kraljevu.

Očekujem promene u stranci 2019. godine i pripremu za izbore
2020. godine, rekao je Vučić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar