Četiri osobe uhapšene zbog primanja mita

|   Info
Policija je uhapsila četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje mita i primanje mita podstrekavanjem, saopštio je MUP.

 

Izvor: Tanjug

Uhapšeni su M. Ž. (1958), zaposlen u matičnoj službi Gradske uprave Pirot i lekar A. I. (1980) iz Dimitrovgrada koji se sumnjiče za primanje mita, kao i D. M. (1979) iz Dimitrovgrada i V. I. (1952) iz Ćuprije koji su osumnjičeni za primanje mita podstrekavanjem, naveo je MUP.

Kako se sumnja, D. M. i V. I. su u protekle dve godine podstrekavali A. I. da za novac izdaje lekarska uverenja bez lekarskih pregleda za osobe iz Srbije za koje su mu njih dvojica dostavljali podatke.

Oni su, takođe, osumnjičeni da su podstrekavali i M. Ž. da za novčanu nadoknadu za iste osobe za koje je izdavano lekarsko uverenje u izvod iz matične knjige rođenih upiše da te osobe imaju poreklo Republike Bugarske, kako bi tako sačinjenu dokumentaciju mogli da predaju državnim organima Republike Bugarske radi ostvarivanja prava na državljanstvo ove države.

U akciji hapšenja učestvovali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar