Da li nas telefoni prisluškuju?

|   Info
U eri savremene tehnologije, često se postavlja pitanje, da li smo korišćenjem pametnih telefona, računara, društvenih mreža i digitalnim bankarstvom, postali više podložni praćenju ili prisluškivanju. Ono što nas najviše brine je i da li su naši lični podaci ugroženi.

U svim teorijama zavere, kada se povede razgovor o prisluškivanju i praćenju, glavno pitanje je da li se naš mobilni telefon prisluškuje? Na ovo  pitanje  je skoro nemoguće odgovoriti. Jedni kažu,da nema prisluškivanja. Drugi, da se to ne dešava svaki dan da nam neko prisluškuje mobilni telefon, ali nije nemoguće,  da se i to desi. U vremenu, ili bolje rečeno- u dobu kada gotovo svaki uređaj ima mikrofon, pitanja o praćenju su sasvim opravdana, tako da se ipak, tvrde mnogi,  sasvim sigurno ne radi o ”teorijama zavere” već o nečemu što postoji.

Nekim korisnicima će ovo biti korisno, pogotovo ako im je stalo do toga da njihova privatnost bude što je  moguće više očuvana i zaštićena. Drugom delu korisnika,  neće to toliko biti važno ili se jednostavno neće obazirati na to,  koliko ih i da li ih neko prisliškuje.

Bez obzira na sve,  nije loše informisati se, što je više moguće, pogotovo danas kada je informacija (pogotovo lična) nešto što je previše važno,  da bismo to shvatili olako.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar