"Da, to su bili dani": Kabare Borisa Pingovića i Nebojše Dugalića oduševio Jagodince

|   Info
Pevali su se stari hitovi, recitovali stihovi, a pričale su se i anegdote o ljudima iz prošlih vremena. Ovaj program glumci Boris Pingović i Nebojša Dugalić izvode već 21 godinu, a interesovanje javnosti ne jenjava
Foto: TV Kopernikus

 

Poetsko-muzički kabare „Da, to su bili dani“ održan je protekle srede na platou isped Kulturnog centra u Jagodini u okviru programa ovogodišnjeg „Svetionika“, manifestacije koja je deo „Jagodinskog kulturnog leta“.

Glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović izvode ga više od dve decenije, a i posle toliko vremena i više od 350 nastupa širom naše zemlje, interesovanje publike za njihov program je i dalje veliko, zbog čega je izvođačima, među kojima su i Vojislav Savić i Nina Ćosić, veoma drago.

-Jagodina je bila drugo mesto u kom smo gostovali odmah posle Svilajnca. To je bio period kada još nismo ni slutili da će to da traje ovoliko. Ono što je utešno jeste da za dve decenije interesovanje nije splaslo. Još uvek ima ljudi koji se u zvucima uz koje smo mi rasli i dalje prepoznaju i doživljavaju kao nešto svoje –rekao je Dugalić.

-Ideju o kabareu smo otkrivali zajedno sa publikom. Kako je publika reagovala na to što radimo, tako smo i mi uvažavali te reakcije i u odnosu na njih, brusili sadržaj koji nudimo. Kabare je dinamičan, menja se svakim izvođenjem i zato trajemo toliko dugo –rekao je Pingović.

Kabare „Da, to su bili dani“ do sada je izveden više puta pred jagodinskom publikom, a s obzirom na pozitivne reakcije iz grada na Belici, ovogodišnjem pozivu organizatora izvođači su se rado odazvali.

-Bili smo sigurno 12-13 puta do sada. Na ovom mestu u Jagodini smo ga prvi put izveli, pa smo posle bili na bini na otvorenom kod Zoološkog vrta. Jagodinci su uvek prelepo reagovali –rekao je Dugalić.

-Kad god nas pozovu, mi se rado odazovemo. Ovde smo redovno. S obzirom na to da smo ovde bili pre 20 godina, ja verujem da će nekim „klincima“ ovo biti novo i da su i neke generacije stasavale zajedno sa nama uz ovaj naš kabare. Radujem se ovom izvođenju –rekao je Pingović pred početak nastupa u Jagodini.

Publika je imala priliku da uživa u njihovim izvođenjima legendarnih pesama koje pripadaju različitim muzičkim žanrovima, stihovima znamenitih pesnika, ali i anegdotama o zanimljivim ljudima, te ih je i nagradila aplauzima. 

Organizator „Jagodinskog kulturnog leta“ je Kulturni centar, pokrovitelj je grad Jagodina, a svi događaji u okviru ove manifestacije besplatni su za sve posetioce.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar