Dačić: Bez sankcija Rusiji

|   Info
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Beograd nije i neće prikiljučiti sankcijama protiv Rusije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Beograd je na evropskom putu, ali taj put nije i ne može biti prepreka bliskim i bratskim odnosima sa Moskvom, rekao je Dačić na otvaranju izložbe "Srbija - Rusija, Jugoslavija - SSSR", organizovane povom 180. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Beograda i Moskve.

Srbija je vojno neutralna i Rusija ceni to opredeljenje. U vojnoj oblasti je došlo do znatnog rasta saradnje, koja omogućava modernizaciju naše armije, izjavio je Dačić.

On je konstantovao da se vizija razvoja odnosa Beograda sa Moskvom bazira na čvrstom i nepokolebljivom prijateljstvu i bliskosti dva naroda, kao i na međusobnoj podršci i razumevanju.

Dačić se zahvalio Rusiji na čvrstoj i doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin se organizatorima izložbe - Arhivu Jugoslavije i Arhivu Srbije, zahvalio na više od 300 izloženih dokumenata i fotografija.

Posetioci će moći da vide koliko su isprepletene sudbine Rusije i Srbije. Poštujemo sećanje na prethodnike. To je naša dužnost, ali i zadovoljstvo, izjavio je Čepurin.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar