Dačić: Daleko od istine da predlagači rezolucije imaju dvotrećinsku većinu

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas za TV Prva da je daleko od istine da predlagači rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija imaju dvotrećinsku većinu, ali treba ukazati da se pri njenom usvajanju "računaju samo glasovi za i protiv, ne i uzdržani".
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Prva

Dačić je istakao da je cilj Srbije bio da se ta tema skine sa dnevnog reda, pošto je ta tema nelegalna i nezakonita po dva osnova - nije bilo saglasnosti Predsedništva BIH o tome, odnosno tema ne može biti na dnevnom redu u Generalnoj skupštini UN, ako je to pitanje u Saveta bezbednosti UN.

Prema oceni Dačića, teško je reći da li brojanju glasova za i protiv pristupiti na osnovu bilateralnih odnosa koje imamo sa nekim državama, ili u senci pritisaka kojima su te zemlje izložene.

Pod plaštom borbe protiv genocida se politizuje jedna tema, dodao je Dačić i ukazao da se borba za i protiv te rezolucije "ne vodi u rukavicama, već vodite bespoštednu borbu koja je daleko od propisa, pravila".

Dačić je rekao da se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić od prvog dana uključio u tu borbu i upozorio da se rezolucijom krši međunarodno pravo i otvara Pandorina kutija da "svako predloži svoj genocid".

Upitan o situaciji u Srbiji posle atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, Dačić je rekao da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna.

Dačić je naglasio da se zbog svh izazova i pretnja, pitanje obezbeđenja najviših državnih funkcionera shvata veoma ozbiljno i niko se ne može skrivati iza lažnih imena kada preti.

Vučić je najviše izložen pretnjama i nijednu ne odbacujemo kao lažnu ili neozbiljnu, naveo je Dačić.

Govoreći o lokalnim izborima, Dačić, kao lider Socijalističke partije Srbije, rekao je da je stranaka mnogo, ali je Srbija jedna i zato su svi na istoj listi sa Srpskom naprednom strankom.

Opozicija se prosto raduje što je Srbija u teškoj situaciji. Velika je tragedija za naš narod što imamo neodgovornu opoziciju, rekao je Dačić i naglasio da kada ih novinari pitanju o Srebrenici, oni odgovaraju o kanalizaciji.

Dačić je pozvao sve simpatizere SPS da izađu na izbore i podrže listu koju predvodi Vučić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar