Dačić i Gori za produbljivanje sveukupne saradnje

|   Info
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Italije u Srbiji Luka Gori izrazili su danas zainteresovost za dalje produbljivanje sveukupne saradnje i strateškog partnerstva dve zemlje.
Foto: FoNet/Ana Paunković

 

Izvor: FoNet

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Dačić je istakao da će tome nesumnjivo doprineti skoro održavanje Četvrte zajedničke sednice dve vlade, kao i Poslovni forum Srbija – Italija, koji će se održati 21. marta u Beogradu.

Ambasador Gori rekao je da će se Poslovni forum Italija - Srbija fokusirati na energetsku i zelenu tranziciju, poljoprivredu i agritehnologiju i infrastrukturu i da su to tri glavna sektora u koja Italija želi da investira i preko njih dalje razvija partnerstvo sa Srbijom.

Takođe je pomenuo još jedan veoma važan skup koji će se održati u maju, Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, gde će Italija biti zemlja-partner sajma, kada će mnoge kompanije doći kako bi uspostavile i razvile ekonomske odnose sa Srbijom.

Šef srpske diplomatije Dačić izrazio je zahvalnost Italiji na kontinuiranoj i snažnoj podršci evropskom putu Srbije.

Sagovornici su razmenili mišljenje o situaciji na Kosovu i Metohiji i saglasili se da je nastavak dijaloga jedini i pravi put za postizanje održivog dogovora, dodaje se u saopštenju.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.