Dačić: Nema pisane odluke Egipta o priznanju Kosova

|   Info
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da u slučaju priznanja Kosova koje je učinio Egipat nije sve baš jasno, budući da ne postoji pisani trag, ali i da ne treba povezivati temu KiM sa aktuelnom posetom predsednika parlamenta te zemlje Beogradu, gde je tema bilateralna saradnja.

Izvor: Tanjug

Ivica Dačić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministarkom spoljnih poslova Surinama Ildiz Deborom Polak Bejl, gde je pojasnio da je bivši predsednik Egipta u poslednjim danima naložio ministarstvu spoljnih poslova, a portparol ministarstva izjavio da je Egipat priznao nezavisnost Kosova.

"Nikakve pisane odluke nije bilo", rekao je Dačić i dodao da ni na sajtu egipatskog ministarstva spoljnih poslova ne postoji nigde informacija da je Egipat priznao Kosovo kao državu.

"Priština Egipat računa u onih 116 zemalja koje su priznale Kosovo, ali Egipat nije uspostavio diplomatske odnose sa Kosovom i ne glasa za njih u međunarodnim institucijama", naglasio je Dačić.

Istakao je i da Egipat ne radi na uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Kosovom i zahvalio ministarki spoljnih poslova Surinama na tome što je ona prva imala hrabrosti da preispita odluku i povuče priznanje Kosova.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar