Dačić: Nikad nisam bio pristalica vanrednih izbora

|   Info
Šef diplomatije i lider SPS Ivica Dačić kaže da je njegova partija dugo prisutna na političkoj sceni i da on nikad nije bio pristalica ni vanrednih izbora
Foto: FoNet

Izvor: Tanjug, B92

Dodao je i da nije pristalica ni protesta na ulici.

"Uvek sam protiv vanrednih izbora, zato što država treba da bude u normalnom, redovnom stanju izbornih ciklusa, međutim, ako sledeće godine ulazimo u izbornu godinu, to i ne bi bili vanredni izbori. A ako izbori ne škode nacionalnim i drzavnim interesima, mogu i da se organizuju", komentariše Dačić za Tanjug spekulacije o mogućim vanrednim izborima u Srbiji na proleće.

Osvrćući se na proteste u Beogradu i kritike opozicije na račun vlasti Dačić kaže da je najbolji odgovor na to - pobeda na izborima.

"Kada neko kaže idemo na izbore, odmah se bune - što da idemo na izbore. Pa kako neko misli da se dolazi na vlast osim izborima", pita se ministra i kaže da je mozda reč o tome da "oni traže izbore, a mole boga da ih ne bude".

"To su unutrašnje stvari koje ne bi trebalo da imaju uticaja na jedinstvo oko državne politike. Nažalost mi smo daleko od toga da imamo konsenzus oko najvažnijih državnih i nacionalnih pitanja i to je ono što je najveća opasnost za Srbiju.", ocenjuje on.

Dačić dodaje da protesti mogu uticati na političku stabilnost u Srbiji.

"Stabilnost je, naročito važna u trenucima kad donosite važne državne odluke i ne mislim da će se protestima bilo sta postići. U Srbiji će vladati onaj ko pobedi na izborima. To je uvek tako bilo", zaključuje Dačić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar