Dačić potvrdio, ima tajnog spiska Prištine

|   Info
Dačić potvrdio da Srbija ima saznanja o tajnom dokumentu iz Prištine- spisku 24 države koje treba pritiskati da promene stavove o nezavisnosti Kosova.
foto: YouTube preentscreen

Takođe, na te države Priština planira da izvrši pritisak kako bi dobila članstvo u pojedinim međunarodnim organizacijama, a postoji i lista zemalja zaduženih da sprovode taj pritisak.
Tanjug prenosi da je „Srpski telegraf“ objavio da su zemlje koje treba da vrše pritisak birane po uticaju i bliskosti sa onima koje treba „disciplinovati“. Navodi se da su se na spisku onih koji rade za Prištinu našli Austrija, SAD, Nemačka, Italija, Francuska, Velika Britanija i druge, a s druge strane, na meti su Jermenija, Alžir, Bolivija, Egipat, Jamajka, Meksiko, Nepal, Slovačka, Tunis, Zambija i druge zemlje.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je potom tom listu kazao da su sve države sa spiska onih koje treba da pritiskaju druge upozorene da vode računa šta rade. „Skrenuli smo pažnju svim zemljama da to predstavlja problem u našim odnosima i da pažljivo pratimo sve“, naveo je Dačić.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar