Dačić: Pratićemo kako se odluka o neuvođenju sankcija Rusiji reflektuje na našu ekonomiju

|   Info
Uvek smo govorili i sada to govorimo, da ćemo pratiti kako se odluka o neuvođenju sankcija Rusiji reflektuje na našu ekonomiju i ostavili smo uvek otvorenu mogućnost da ona bude promenjena ako naša privreda i naši građani počnu da trpe nepopravljivu štetu, izjavio je za Kurir ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Kurir

Srbija bez presedana poštuje principe međunarodnog prava, odnosno teritorijalni integritet i suverenitet svake države, tako i Ukrajine, ali ne uvodimo sankcije Rusiji zbog svojih interesa, koji su, između ostalog, i zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta, objasnio je Dačić.

Osim toga, dodao je on, mi se protivimo sankcijama protiv bilo koga zato što smo i sami imali to nepravedno iskustvo i znamo šta to znači.

Tačno je da Srbija nije uvela sankcije Rusiji i, osim velikih pritisaka koje trpi, moram da istaknem da je obim spoljnotrgovinske razmene Srbije i Rusije smanjen, dok je u nekim zapadnim zemljama koje su i uvele sankcije Rusiji povećan, predočio je Dačić.

Mnoge zapadne zemlje nisu korektne prema Srbiji jer, po izveštajima, povećale su trgovinsku razmenu sa Rusijom u vreme sankcija, naveo je srpski šef diplomatije.

Lično ja i moja partija i svi naši članovi Vlade Srbije stoje iza odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i državne politike. Sve dok je na snazi naša odluka i naša politika u vezi sa sankcijama, mi ćemo je dosledno poštovati, odgovorio je Dačić na pitanje o izjavama ministra Radeta Baste da treba uvesti sankcije Rusiji.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar