Đake čeka reformisan program i digitalne učionice

|   Info
Đake u pojedinim razredima u novoj školskoj godini čeka potpuno reformisani nastavni plan i digitalne učionice, najavio ministar prosvete Mladen Šarčević.
Foto: televizija Kopernikus


Izvor: Tanjug petak

 

"Reformisan nastavni plan i program obuhvata prvi i peti razred osnovne škole, kao i prvi razred gimnazije koji je reformisan, kao i dualni modeli u srednjim stručnim školama", rekao je Šarčević za RTS.

Istovremeno je napomenuo da se radi na tome da đaci koriste stečeno znanje umesto da suvoparno uče napament. "Uhavatili smo se u koštac sa problemom, obučili smo nastavnike i opremili škole, uveli smo digitalne udžbenike. Sada digitalizujemo dve hiljade učionica, a dogodine još toliko", rekao je Šarčević.

Na pitanje kada će digitalni udžbenici u potpunosti zaživeti, Šarčević kaže da iako kompeltan program njihovog uvođenja traje osam godina, resorno ministarstvo očekuje da će to uraditi za četiri.

Naglasio je i da je informatika u Srbiji naprednija od sveta, pošto deca u petom razredu uče programiranje. Ministar je napomenuo da će škola biti zanimljivija navodeći da će se učiti uz pomoć cd-ova i usb memorija.

Ukazao je i da je u toku uvodjenje planske internet mreže u saradnji sa Ministarstvom telekomunikacija i Telekomom Srbija.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar