"Dan domaćeg filma" 29. oktobra u maloj sali NKC-a

|   Život
U organizaciji Filmskog centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa "Dan domaćeg filma", u petak 29. oktobra biće održane projekcije 12 domaćih dokumentarnih filmova u 26 gradova širom Srbije.
Niški kulturni centar


“Dan domaćeg filma” ima za cilj promociju domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu vidjeni, poručuju iz Niškog kulturnog centra.

U maloj sali Niškog kulturnog centra u petak, 29. oktobra sa početkom u 19 časova, biće prilkazan dokumentarni film “Drenjine” reditelja Nikole Stojanovića. Smrt voljenog psa ponovo okuplja autorovu porodicu. Usamljena sredovečna majka, njen bivši muž, njegov senilni otac i njena tetka fascinirana modernom tehnologijom, zajedno odaju počast psu i prisećaju se prošlosti.

Nikola Stojanović je mladi reditelj sa već temeljno formiranim autorskim rukopisom. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde sada pohadja i master studije. Njegovi studentski kratkometražni filmovi “Mi smo videli leto”, “Šerbet”, “Sve kako treba” i srednjemetražni dokumentarni film “Drenjine” višestruko su nagrađivani na brojnim međunarodnim filmskim festivalima.