Dan sanitetske službe, 30.jula

|   Info
Dan sanitetske službe - 30. jul, ustanovljen je 1839. godine kada je za prvog štabnog doktora, odnosno načelnika saniteta, postavljen dr Emerih Lindenmajer s glavnim zadatkom da uredi jednu vojnu bolnicu, što je simbol nastanka organizovanog razvoja vojnog saniteta.

 

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Povodom Dana sanitetske službe, Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane danas je organizovala besplatne specijalističke preglede za građane u Vojnomedicinskom centru Karaburma, Vojnoj bolnici Niš i Vojnoj bolnici Novi Sad.

Za besplatne lekarske preglede, koje vojne zdravstve ustanove 13. put organizuju u poslednjih godinu dana, prijavilo se oko 700 građana, od čega oko 290 u Beogradu, oko 160 u Nišu i više od 180 u Novom Sadu. Za specijalističke preglede mogli su se prijaviti svi zainteresovani sugrađani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje.

Ministarstvo odbrane krajem prošle i početkom ove godine u više navrata otvorilo je vrata svojih zdravstvenih centara u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Vranju i Bačkoj Topoli tokom kojih su vojni lekari-specijalisti pregledali više hiljada građana Srbije pružajući im vrhunske zdravstvene usluge. Akcija besplatnih pregleda građana i dalje nailazi na veliko interesovanje u svim gradovima u kojima je bila organizovana, najpre zbog profesionalnosti i kvaliteta rada zaposlenih u vojnim zdravstvenim centrima, a zatim i mogućnosti da se u jednom danu odrade pregledi na koje se neretko čeka i mesecima.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar