Danas nova runda dijaloga Beograda i Prištine

|   Info
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača biće održana danas u Briselu, a glavna tema ponovo je pronalaženje rešenja u vezi sa odlukom Centralne banke Kosova (CBK) o zabrani upotrebe dinara.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, a sa prištinske strane očekuje se učešće zamenika kosovskog premijera Besnika Bisljimija.

Sedma runda dijaloga o zabrani upotrebe dinara sledi nakon isteka prelaznog perioda koji je CBK odredila za početak primene svoje uredbe, što podrazumeva i mere protiv onih koji za gotovinske transakcije ne koriste evro.

Portparol Evropske komisije Peter Stano poručio je, uoči nove runde dijaloga, da EU očekuje da obe strane pokažu fleksibilnost i spremnost da postignu kompromis.

Stano je rekao i da, iako je tema sastanka dinar, EU ne propušta priliku da prenese svoje poruke, ali i nezadovoljstvo određenim akcijama.

"Evropska unija nastavlja da ponavlja svoj poziv za punu i bezuslovnu primenu svih sporazuma iz dijaloga, uključujući i taj o zvaničnim posetama", istakao je Stano.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar