Dani Bugarskog filma u Nišu

|   Info
Prošla godina je bila najuspešnija u razvoju odnosa između Bugarske i Srbije, kazao je generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Edvin Sugarev. On je dodao da će 1. marta tradicionalno početi dani bugarskog filma u Nišu.

Povodom obeležavanja nacionalnog praznika Republike Bugarske 3. marta, u Nišu se tradicionalno, osmi put za redom organizuju Dani Bugarskog fima, a prve večeri prikazaće se film Južni vetar u režiji Miloša Avramovića. Ovi dani su od izuzetnog značaja za odnos naše dve zemlje, kazao je generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Edvin Sugarev.
O bugarskoj kinematografiji se u Srbiji gotovo ništa nije znalo, kazao je Dejan Dabić filmski kritičar. Međutim u prethodih 10 godina situacija se znatno popravila, dodao je on.
„Za razliku od prošle godine gde su bili prikazani filmovi ženskih reditalja, ove godine smo se opredelili za atraktivne bioskopske filmove i dokumentarne filmove koji govore o povezanosti bugarsko- srpske kulture“ kazao je Dabić.
Dani bugraskog filma trajaće od 1. do 3. marta, svi filmovi biće prikazani u Niškom kulturnom centru, a ulaz za sve posetioce je besplatan.