Danilović: Juniori potvrdili primat i nastavili kontinuitet

|   Sport
Odbranom titule prvaka Evrope u juniorskoj konkurenciji srpska košarka nastavila je kontinuitet uspeha u mlađim kategorijama, izjavio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije KSS Predrag Danilović, na prijemu našim“orića“ u „Kući košarke“.
Foto: kss.rs

On je podsetio da je i ovo leto ispisano uspesima, jer su pre zlata naših juniora srpski basketaši osvojili titulu svetskog prvaka, dok su naše juniorke osvojile srebrno odličje na nedavnom Evropskom prvenstvu.

Proslavljeni srpski as je uverenja da će jednog dana mnogo igrača iz juniorskog tima preći u A tim i dodao da se nada da će oni imati više prostora u svojim klubovima.

Potpredsednik KSS Igor Rakočević, koji je bio uz juniore u Rigi u završnici, rekao je da je ovakav uspeh retkost. On je dodao da su „orlići“ u nekim momentima igrali kao pravi seniorski tim, i da velike zasluge idu selektoru Bućanu.
 

Kapiten juniorske reprezentacije Srbije Dalibor Ilić i MVP prvenstva Marko Pecarski složili su se da je napravljen sjajan uspeh i da su ponosni na ekipu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar