Dejvis kup: Srpski tim isprobao teren u Madridu, uskoro stiže i Đoković

|   Sport
Đoković je posle meča sa Federerom u Londonu rekao da je osetio bol u desnom laktu tokom ovog duela, ali da mu kasnije to nije smetalo u igri, zbog čega veruje kako se ne radi o povredi i nada se da će potpuno spreman dočekati mečeve Dejvis kupa. Na prvom treningu bili su Viktor Troicki, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Janko Tipsarević, koji se na Dejvis kupu i oprašta od profesionalnog igranja tenisa. On je iz Madrida poručio da će ovo sigurno biti i njegov najemotivniji turnir u dugoj karijeri. Srbija igra u A grupi u kojoj su još i selekcije Francuske i Japana.
Foto: Teniski savez Srbije

 

Teniska reprezentacija Srbije u Madridu se priprema za završni turnir Svetske grupe Dejvis kupa. Na treningu u petak prisutni su bili svi igrači osim Novaka Đokovića, koji još nije doputovao iz Londonda, ali će se svakako naknadno priključiti nacionalnom timu.

Đoković je posle meča sa Federerom u Londonu rekao da je osetio bol u desnom laktu tokom ovog duela, ali da mu kasnije to nije smetalo u igri, zbog čega veruje kako se ne radi o povredi i nada se da će potpuno spreman dočekati mečeve Dejvis kupa.

Srpski teniseri su u dvorani "Kaha mahika" u Madridu prvi trening odradili na centralnom terenu, na kojem će se i igrati mečevi. Selektor naše teniske reprezentacije Nenad Zimonjić izjavio je da su zadovoljni terenom i da je ostalo još samo da se naši takmičari priviknu na nadmorsku visinu.

"Odradili smo prvi trening na centralnom terenu, dobili smo dosta ran termin od 08.30. Sva četiri igrača su trenirali, dobro je da smo dobili tu mogućnost da radimo na centralnom terenu gde ćemo imati prilike da igramo oba meča u grupi. Podloga je umerene brzine, prima dosta dobro i spin i slajs, nije prebrza, ali zbog nadmorske visine, biće to ipak dosta brzi uslovi za igru. Dosta dobro sve izgleda na treningu", rekao je Zimonjić.

Na prvom treningu bili su Viktor Troicki, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Janko Tipsarević, koji se na Dejvis kupu i oprašta od profesionalnog igranja tenisa. On je iz Madrida poručio da će ovo sigurno biti i njegov najemotivniji turnir u dugoj karijeri. Podsetimo, samo za reprezentaciju Srbije Tipsarević igra već 20 godina.

"Ovo je sigurno najemotiviji turnir u mojoj karijeri zato što je i poslednji. Zadnjih pet godina zbog brojnih operacija sigurno je bila misao u mojoj glavi kako i na koji način ću se povući. Nikada nije dobar momenat za povlačenje iz profesionalnog tenisa ali i ako bih mogao da biram uvek bih izabrao da to bude Dejvis kup. Volim Madrid kao grad, volim ovaj turnir kada se održavao i na crvenoj i na plavoj šljaci, meni lično uslovi ovde odgovaraju, a sama činjenica da će meni ovo biti poslednje takmičenje lakše ću to nekako podneti kada dođe taj trenutak, nekako timski a ne sam na teren", kaže Janko Tipsarević.

Govoreći o šansama Srbije, iskusni teniser je ocenio da naša ekipa ima priliku i da osvoji Dejvis kup, ali i da se može desiti da ispadnemo već u grupnoj fazi, što naravno zavisi od naše igre, ali i dovoljno govori o veoma ozbiljnim protivnicima u grupi.

"Mogu slobodno da kažem da je naša grupa jako teška, zato što prvi timovi iz grupa idu dalje i dva najbolja drugoplasirana. Naš protivnik u grupi Francuska ima ubedljivo najjači dubl na celom turniru, tako da u slučaju da Novak nama donese taj poen, hipotetički gledano taj drugi meč Lajović ili Krajinović protiv Conge je potpuno otvoren, a oni bi bili izraziiti favoriti u dublu. Tako da možemo i da ne prođemo grupu a možemo i da osvojio ceo turnir", zaključio je Zimonjić.

Srbija igra u A grupi u kojoj su još i selekcije Francuske i Japana.

 

 

Foto: Teniski savez Srbije