Delegacija Srpske asocijacije menadžera posetila Naučno-tehnološki park u Nišu

|   Život
Foto: televizija Kopernikus

 

“Veoma je važno da je SAM kao asocijacija koja okuplja najznačajnije predstavnike poslovnog života u našoj zemlji posetila NTP Niš, kako bi se članovi SAM-a upoznali sa tamo prisutnim inovativnim kompanijama i startapovima, kao i sa svim mogućnostima koje pruža ovaj Park i na taj način uspostavili platformu za buduću međusobnu saradnju” – zaključak je posete predstavnika Srpske asocijacije menadžera Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

Delegacija SAM-a imala je mogućnost, uz podršku Milana Ranđelovića, direktora Naučno-tehnološkog parka da se upozna sa predstavnicima nekih od kompanija, startapova koji rade u okviru NTP-a, poput Syncit Group-e, Credium-a, Beehold-a, Redstona, Webelinx-a.... Oni su članovima SAM-a preneli svoja iskustva započinjanja biznisa i istakli da izuzetno pogodno poslovno okruženje u Nišu i sve što ovaj centar nudi doprinosi razvoju njihovih biznisa, saopšteno je iz NTP-a.

S obzirom na višedecenijsko prisustvo elektronske industrije u ovom gradu, počevši od 1948. godine, kada je osnovana Elektroindustrija Niš, potpuno je prirodno da Niš i dalje predstavlja jedan od centara kada je reč o ovoj vrsti industrije. Okružen Mašinskim, Građevinsko-arhitektonskim i Elektronskim fakultetima NTP pruža mogućnost za razvoj brojnih startapova iz tih oblasti, zaključak je Ranđelovića.

U okviru posete organizovan je i privredni panel “Put do preduzetničkog uspeha – postoji li univerzalni recept?” na kojem su svoja preduzetnička iskustva prisutnima preneli uspešni privrednici i članovi Upravnog odbora SAM-a Dejan Ranđić, vlasnik i direktor DNA Communications i osnivač ICT Hub-a, Dragan Popović, predsednik kompanije AIGO i Miloš Perović, COO NewStartegy, zatim članica SAMa, Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka modne kuće Luna Požarevac, kao i Mladen Stojanović, direktor Atomia D.O.O. iz Niša. Panel je vodila Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAMa. Panelu je pored delegacije SAMa i kompanija iz NTP Niš prisustvovalo i oko 150 drugih privrednika iz Niša, koji su nakon zvaničnog dela učestvovali na skupu posvećenom potencijalnoj poslovnoj saradnji.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar