Deseta grupa jagodinskih maturanata otputovala u Paraliju

|   Info
Na more, o trošku Skupštine grada Jagodine, otputovala četvrta grupa maturanata Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“
Foto: TV Kopernikus

 

Četvrta grupa maturanata Elektrotehničko-građevinske škole „Nikola Tesla“ iz Jagodine otputovala je na petodnevno letovanje u Paraliju. Ovaj odmor tradicionalno već 14 godina finansira Skupština grada Jagodine, a Snežana Vukašinović, zamenica gradonačelnika, smatra da je ovo samo jedna u nizu pogodnosti koje imaju građani Jagodine:

-Za mlade ljude i za njihovo interesovanje najbitnija od svih mera, koje spadaju u podršku porodici, jeste ona koja ima veze sa bezbrižnim letovanjem, druženjem sa vršnjacima, razonodom, a to je svakako besplatno letovanje maturanata i osnovaca. Ovaj projekat ulazi u svoju završnicu i sve protiče u najboljem redu. Sigurna sam da će se lepo provesti i da će se vratiti srećni i zadovoljni sa letovanja –istakla je Vukašinović.

Profesori takođe smatraju da je lepo što lokalna samouprava brine o mladima na ovaj način, pogotovo zato što ima mnogo njih koji do sada nisu bili u prilici da idu na more:

-Ovo je jedna izuzetna prilika i smatram da su deca privilegovana što su nešto tako dobila i što imaju priliku i šansu da, sa drugovima koji su proveli četiri godine, provedu jedno lepo leto i da imaju neke divne uspomene –rekla je Ljiljana Slijepčević, profesorka u Elektrotehničko-građevinskoj školi „Nikola Tesla“.

Učenici su sa nestrpljenjem ulazili u autobus i ushićenja je bilo sa svih strana. Sledeća grupa maturanata, 11. po redu, putuje 20. avgusta i to će biti učenici Gimnazije „Svetozar Marković“.

Dušan Miletić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar