Despotovčani osvojili nagradu za najatraktivniji štand

|   Info
Učenici Tehničke škole Despotovac su po tradiciji učestvovali na Etno festivalu "Bela crkva" u Beljajci koji se sedmi put zaredom održava u organizaciji udruženja građana "Bela crkva".
Foto: TV Kopernikus

Ove godine su učešće uzeli učenici turističke, ugostiteljske i elektro struke koji su se predstavili prodajnim štandom sa slanim i slatkim jelima, kao i u radu na štandu TSO Despotovac i pomoći u organizaciji posluženja za učesnike festivala. Spremili su preko 30 jela: razne vrste gibanica¬, pljeskavice sa šampinjonima, pogače, proju, baklave, medenjake, razne slatke pite i kolače. 
Školu je predstavljalo 17 učenika: kuvari: Marko Dimitrijević, Stefan Radosavljević, Darko Jovanović, Kristina Ilić, Alena Kadrić, Jelena Blagojević, Miljana Stojanović; konobari: Nemanja Stanisavljević, Ivica Miladinović, Veljko Pavlović, Anica Milivojević; turistički tehničar: Zvezdana Marjanović, Lidija Trifunović, Viktorija Radojković, Ivan Stojadinović i Melani Mišković i elektrotehničar računara Vlatka Radojković. U organizaciji štanda su učestvovali profesor kuvarstva Dejan Novaković i profesor srpskog jezika Aleksandar Kovačić. 
Za angažovanje, despotovačka škola je od organizatora dobila pehar za najatraktivniji štand na etno festivalu, koji će biti dodeljen na početku nove školske godine. Pored toga, učenik Stefan Radosavljević osvojio je treću nagradu, na takmičenju za najbolju pogaču, a muška ekipa, u sastavu: Marko Dimitrijević, Stefan Radosavljević, Ivan Stojadinović, Ivica Miladinović, Nemanja Stanisavljević i Nemanja Stanojević, je osvojila treću nagradu na takmičenju u nadvlačenju konopca.
T.Mitrović
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar