Detalji incidenta u Splitu

|   Sport
Aleksandro Kralj ima vidljive posledice sa fakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.
Foto: YouTube printscreen

Vaterpolisti Crvene zvezde doživeli su veliku neprijatnost u Splitu, pa su umesto odigravanja subotnjeg meča sa Mornarom seli u autobus i uputili se nazad u Beograd.
Kako je prenela “Slobodna Dalmacija” četiri igrača crveno-belih napadnuti su tokom prepodneva dok su u klupskim obeležjima sedeli u jednom splitskom kafeu. Grupa mladića prišla im je i zatražila da skinu trenerke sa klupskim obeležjima, nakon čega su počeli da ih guraju i tuku.
Isti izvor je naveo da su trojica vaterpolista pobegla, dok se golman Aleksandro Kralj spasao skokom u more.
Direktor crveno-belih, Igor Milojević, obratio se povodo  incidenta na vanrednoj konfeneciji za medije.
On je otkrio da Aleksandro Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice sa fakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom. 
Milojević je naveo da je konobar u lokanu prepoznao obeležja i obratio se Maksimoviću baš zbog toga. Oni su hteli da napuste objekat, a onda se pojavila grupa huligana sa šipkama, noževima i palicama".
Čelnici Zvezde su ošto osudili ovaj nemili događaj i pozvali nedležne da oštro reaguju.

Prvi čovek Regionalne vaterpolo lige, legendarni vaterpolista, Perica Bukić,  je najoštrije osudio ovaj napad, ali I istakao da se on dogodio izvan ikakve moguće odgovornosti tela ovog takmičenja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru u gradu, daleko od sportskog borilišta i u slobodno vreme sportista.