Digitalna oaza u Nišu

|   Život
Niška startup kompanija City&Me i JKP Medijana organizovali su u subotu, 14. oktobra akciju promocije nove zelene oaze ispred TC Delta.
Foto: City&Me/Danica Radonjić

 

“Ceo gradski park sada krasi naš grad, sa preko 60 sadnica, a svaka od njih posvećena je pojedinačnom korisniku City&Me aplikacije”, poručuju organizatori akcije.

“Ovi Zeleni heroji su tokom prethodnog meseca ispunili izazove šetnje i vožnje bicikala, zaradili zlatne tokene koje su zatim zamenili za svoje drvo. U subotu smo, u društvu naših korisnika, simbolično na svako drvo okačili privezak sa imenom korisnika, označavajući ih kao istinske Zelene heroje našeg grada”.

Svako drvo nosi ime korisnika i može se naži na online mapi. Svako drvo predstavlja trajni simbol njihove posvećenosti zelenijem i zdravijem gradu.

Cilj organizatora akcije je uključivanje građana u zajednicu Zelenih heroja, koji aktivno doprinose boljitku svoje lokalne sredine i aktivno učestvuju u istoj. Aplikacija omogućava prijavu problema na lokalnom nivou direktno nadležnim institucijama, kao i mogućnost učestvovanja u gradskim anketama i oblikovanju budućnost grada.

City&Me aplikaciju je razvila istoimena startup kompanija koja posluje u okviru Naučno-tehnološkog parka u Nišu. Poručuju da ova platforma nije samo digitalni alat, već pokazatelj kako tehnologija može služiti za unapređenje kvaliteta života ljudi i zaštitu životne sredine. Aplikacija je besplatna i dostupna za Andoird, Huawei i Apple uređaje.

Foto: City&Me/Danica Radonjić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar