Diplome o završenoj besplatnoj obuci plivanja dobilo još 200 mlađih osnovaca iz Jagodine

|   Info
Završili su je mlađi osnovci škola „Milan Mijalković“ iz Jagodine i „Radislav Nikčević“ iz Majura. Obuku uveliko završava poslednja grupa predškolaca, dok će se sa podučavanjem osnovaca nastaviti i tokom leta
Foto: TV Kopernikus

 

Učenicima Osnovnih škola „Milan Mijalković“ iz Jagodine i „Radislav Nikčević“ iz sela Majura dodeljene su proteklog proteklog petka diplome o uspešno završenoj besplatnoj obuci plivanja koja se održavala na zatvorenim bazenima Sportskog centra „Crnjanski“ u Jagodini. Polaznici su zbog toga izrazili veliko zadovoljstvo.

-Naučila sam da plivam kraul i leđno. Mnogo mi se sviđa ovde zato što je jako čisto, lepo i voda uopšte nije hladna. Treneri su jako pristojni, kulturni i lepo nas uče. Meni je jako drago što sam došla ovde da učim da plivam -rekla je Maša Gojković, učenica Škole „Milan Mijalković“.

Sa svakom grupom mladih neplivača, instruktori strpljivo i predano rade tri nedelje. Oni su rekli da deca brzo savladavaju tehnike plivanja, kao i da je veliko zadovoljstvo raditi sa njima.

-Najbitnije je razumevanje dece i poistovetiti se sa njima, kao i da se setimo da smo svi nekada bili u toj poziciji da ni mi nismo znali da plivamo, jer se niko naučen nije rodio. Smatram da je to uzrast kada deca najviše upijaju i najlakše nauče stvari, a plivanje je jedna veoma važna životna tehnika –rekao je Uroš Rajić, instruktor plivanja.

Obuka plivanja za sve polaznike je besplatna jer je u potpunosti finansira Skupština grada Jagodine.

-Važno je da nauče da plivaju i da tu tehniku savladaju na vreme, da budu zreli plivači i da njihovi roditelji budu bezbrižni kada ih budu same slali na plivanje. Ono što je grad mogao da obezbedi jesu sredstva i da, na radost svih nas, gledamo i ovog leta decu u Akva parku kako plivaju –rekla je Bojana Antonijević, odbornica u Skupštini grada Jagodine.

Besplatnu obuku plivanja uveliko prolazi poslednja grupa polaznika jagodinskih vrtića, dok će se sa obukom mlađih osnovaca nastaviti i tokom leta.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar