Dirigent Metropolitena i prvaci Pekinške opere u Srbiji

|   Info
Smederevo – tačka spajanja umetnika iz Pekinga, Njujorka i Beograda

Dobra vest za ljubitelje opere: vrhunski muzičari iz Pekinga i Njujorka će u Smederevu održati gala koncert 31. jula, od 21 sat.

Soprani Jasmina Trumbetaš Petrović, Wanzhe Zhang i Zhang Zhang  - prvakinja Pekinške opere, violinista Quan Yuan - član orkestra Metropoliten opere u Njujorku, kao i Jia Shi - klavir, nastupiće unutar zidina Smederevske tvrđave, zajedno sa umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“.

Koncert iz dva dela biće otvoren Sibelijusovim Konćertinom, a potom sledi uživanje u operskim arijama koje su napisali Rosini, Mocart, Pučini, Verdi…

Poseban značaj ovom umetničkom događaju daće dirigent Gregory Buchalter,istaknuti član Metropoliten opere u Njujorku.

Ne propustite retku priliku da prisustvujete koncertu pod vedrim nebom u Malom gradu smederevske tvrđave, koji će te noći biti tačka spajanja umetnika iz Pekinga, Njujorka i Beograda!

Cena ulaznice je 500 dinara.

Koncert organizuju GIPAC - Global Intercultural Performing Arts Cast iz Njujorka, u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo i gradom Smederevom, koji ovog leta ljubiteljima umetnosti pruža bogat program: u julu je održan Teatar u Tvrđavi,  u avgustu će biti Dunav film festival, a drugog vikenda u septembru Smederevska jesen.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar