Dobra saradnja

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom Upravnog odbora kineske kompanije CRBC Lu Šanom o novim projektima, uključujući izgradnju autoputa Preljina-Požega i Fruškogorskog koridora i rekonstrukciju pruge Beograd-Niš.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Zorana Mihajlović je rekla da je za Vladu Srbije veoma važno da se što pre zaključi ugovor o finansiranju za deonicu Preljina-Požega, na kojoj je početak radova planiran u martu 2019, saopštilo je Ministarstvo.

Na sastanku je razmatrana saradnja na osnovu memoranduma o saradnji koji je potpisan sa kompanijom CRBC u julu u Sofiji, o rekonstrukciji pruge Beograd-Niš.

Lu Šan je naveo da je kineski ministar transporta Li Sjaopeng, koji je boravio u Beogradu u okviru Trećeg samita ministara transporta Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, obišao gradilište mosta preko Save na deonici Surčin-Obrenovac i pohvalio dobru saradnju kineskih izvođača sa srpskom stranom.

Po završetku sastanka, Zorana Mihajlović i Lu Šan potpisali su Aneks Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje Fruškogorskog koridora.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar