Dodatna sredstva za putnu infratsrukturu Sremskog okruga

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, rekla je da će biti izdvojene dodatne 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju puteva u Sremskom okrugu. Na sastanku sa predsednicima lokalnih samouprava ovog okruga bilo je reči i o putnoj infrastrukturi, ali i o ozakonjenju, izdavanju građevinskih dozvola, katastru i gradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti.
Foto: Televizija Kopernikus

Nakon posete opštini Pećinci i razgovora sa načelnikom Sremskog okruga i predsednicima lokalnih samouprava tog kraja o razvoju drumske i železničke infrastrukture, kao i o ostalim temama iz resora ovog Ministarstva, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, rekla je da je dogovorena tačna dinamika u vezi sa tim šta će se od puteva rekonstruisati u 2019., a šta u 2020. godini, ali je istakla da ima i poteškoća.

Mihajlović se zahvalila svim opštinama koje pružaju podršku za kapitalne projekte koje vodi Ministarstvo- izgradnja brze pruge Stara Pazova- Novi Sad, kao i budući autoput od Beograda do Sarajeva, za koji se očekuje da u junu počnu radovi na deonici Sremska Rača-Kuzmin.

Mihajlović je izjavila da je uputila inicijativu državama u okruženju da se formiraju zajednički granični prelazi kako bi se ubrzao protok saobraćaja između zamalja, jer kako kaže, smatra da je to rešenje za čekanje na granicama.

Pred sva javna preduzeća koja su u okviru resora Ministarstva, Mihajlović je stavila zahtev da hitno otvore tviter, fejsbuk i instagram naloge, kako bi bili otvoreni ka građanima, jer zbog njih i posotoje, i kako bi građani i privreda mogli tim putem da iznesu svoj problem.

Danijela Perović