Dodik: Poseta Putina Srbiji jasna poruka podrške i mira

|   Info
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se 17. januara u Beogradu sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali da "do kraja nije definisan format sastanka".

 


Izvor: Beta


Dodik je ocenio je da je predstojeća poseta Putina Beogradu "jasan simbol i poruka mira, prijateljstva i podrške Srbiji i srpskom narodu u celini".

On je za današnji Glas Srpske rekao da su za RS veoma važni svi kontakti i razgovori, posebno sa značajnom i snažnom državom kakva je Rusija koja je, kako je naveo, pokazala svoju objektivnost u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"U tom pogledu veoma smo zahvalni Rusiji i njenom doprinosu na očuvanju mira i stabilnosti. Globalni odnosi danas su drugačiji nego pre deset-dvadeset godina, a Rusija je, u momentu kada je stvarana Republika Srpska, imala daleko težu situaciju", kazao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Rusija se vratila na geostratešku poziciju sveta, dodavši da je za RS to važno i da osim dobrih odnosa sa EU i SAD, treba da ima dobre odnose i sa Rusijom.

"Do toga nam je stalo, gradimo to i činimo da svaki naš sastanak bude doprinos jačanju te saradnje i dobrih odnosa", naglasio je Dodik.

On je još kazao da je Putinova poseta Srbiji važna, jer je reč o jednom od najvažnijih i najmoćnijih lidera svijeta, naglašavajući da poseta ruskog predsednika Srbiji pokazuje koliko je on zainteresovan za to da Srbija bude stabilna.

Poseta Putina Beogradu najavljena je za četvrtak, 17. januara.